Beliggenhet:

Noe utover det vanlige

Heyerdahls vei er en rolig villavei som går oppover fra Slemdalsveien og ender i Heyerdahls vei 9.  Her skal det bygges 8 romslige og moderne leiligheter. Heyerdals vei 9 er en sydvendt skråning som strekker seg videre oppover i et avlangt belte fra enden av veien. Her er det ingen gjennomgangstrafikk, og man er omgitt av grønne hager og villabebyggelse på alle kanter. Mot øst skimter man byen, mot syd glitrer fjorden og i vest går ikke solen ned bak Holmenkollåsen før godt utpå kvelden. 

Vårt ønske har vært å skape et prosjekt som reflekterer eiendommens usedvanlig gode beliggenhet med det ypperste av estetiske og funksjonelle kvaliteter, og der alle leilighetene får nyte godt av den skjermede beliggenheten.

Fra Heyerdahls vei 9 er det kun en kort spasertur ned til trikken på Slemdal eller Ris eller en kort kjøretur til Vinderen med en lang rekke butikker og tilbud.

Bebyggelsen:

Gjennomført kvalitet

Utvendig vil bebyggelsen fremstå med stram arkitektur i et moderne, men klassisk design. Et felles trappehus med store glassflater vil danne en spennende kontrast til de flotte, mørke teglsteinsfasadene. Inngangspartiene er representative med store glassflater og lekre, mørke granittfliser på gulv og i trapper.

Eiendommen vil bli opparbeidet som en inngjerdet park, der vintergrønn vegetasjon vil danne en myk ramme rundt byggene. 

Parkering er primært løst i underjordisk anlegg for å beholde mest mulig av det grønne og jordnære preget rundt husene. I parkeringsanlegget får alle leilighetene romslige dobbeltgarasjer og boder nær heisene som leder opp til hver enkelt leilighets inngangsdør. 

Vi har lagt vekt på gjennomtenkte tekniske løsninger og materialer av svært høy kvalitet – noe ut over det vanlige.

Arealer:

Kompromissløse valg

Det er lagt vekt på praktiske og innholdsrike planløsninger, med et skille mellom åpne sosiale arealer og mer skjermede og intime private rom. De åpne kjøkken-, spisestue- og stuearealene er preget av romslighet med svært god takhøyde. Disse rommene orienterer seg via store vindusflater og skyvedører mot de sydvestvendte terrassene og et vakkert utsyn mot fjorden. 

Soverom med en-suite bad og omkledningsrom er lagt mot nordøst. Det er separat vaskerom og separat wc, samt bibliotek/TV-stue med utgang til enda en uteplass eller balkong.

De gjennomtenkte planløsningene komplementeres av kompromissløse valg av kvalitet i synlige overflater og innredning, samt i underliggende tekniske løsninger.

Toppleilighetene er på ca 160 m2, mens hageleilighetene er på ca 170 m2, pluss terrasser, boder, parkering, mm.

Jon Støre:

Arkitektens tanker

Heyerdahls vei er en stille gate som går opp fra Slemdalsveien halvveis mellom Ris og Slemdal. Helt øverst i denne veien ligger en sydvendt skråning med sol fra tidlig morgen til sent på kvelden. I denne skråningen har vi tegnet to bygg med i alt 8 leiligheter. Hvert bygg inneholder 4 leiligheter i to klart definerte volumer, koblet sammen med et felles inngangsparti med heis og trapp fra parkeringskjelleren.

Byggene er i to etasjer og ligger i en kjede avtrappet langs etter kollen. Løsningen gir leiligheter med vinduer mot fire himmelretninger. Kjøkken med spiseplass og utgang til terrasse ligger i de sydvendte hjørnene. Her blir det både morgen- og ettermiddagssol og utsyn mot byen og fjorden. I andre enden av leilighetene ligger bibliotek/tv-stue med utgang til terrasse eller balkong hvor en kan nyte den siste aftensolen fra vest.

Arkitekt Jon H. Støre

Det er lagt vekt på store generøse romopplevelser der kjøkken, stue og bibliotek danner en romslig enhet med sol og utsyn. Det er vinduer fra gulv til tak i oppholdsrommene og skyvedører til terrassene. De store trinnløse skyvedørene gjør overgangen mellom inne og ute lite merkbar. Med skyvedørene åpne vil en føle at en sitter ute selv om en er inne.

Soverommene er lagt med adkomst fra entréen og ikke via kjøkken og stuer. Dette gir større fleksibilitet ved selskapelighet når noen ønske å trekke seg tilbake.

Byggene får en mørk, nesten sort mursten, og sammen med de mørke vindusprofilene og glassflatene vil byggene underordne seg og la den grønne parken få komme godt til sin rett. Den mørke murstenen med mørke fuger, vil sammen med de mørke vindusprofilene gjøre at byggene vil fremstå diskret i omgivelsene. Vi opplever i dag at nærområdene gjennom fortetning blir mer urolige med lite enhetlig bebyggelse og svært ulike, ofte sterke visuelle uttrykk. Vi har derfor valgt å benytte få materialer og mørke farger, slik at byggene fremstår visuelt rolig med en enhetlig og dempet fremtoning. Terrengmurer og heller på terrasser og uteplasser utføres i granitt. Slik får anlegget et helhetlig uttrykk.

I utomhusanlegget benyttes et begrenset antall vintergrønne vekster som gir visuell ro og gjør at stedet forblir friskt og grønt hele året.

Bebyggelsen ligger avtrappet langs etter terrenget. Dette har vi valgt å fremheve gjennom et horisontalt uttrykk i arkitekturen med langsgående, utkragede terrasser og horisontal inndeling i vindusflatene. Den smale murstenen i langformat, viderefører denne intensjonen.

I de nye leilighetene øverst i Heyerdahls vei vil en kunne finne roen med utsyn og sol. Vi ønsker at de som velger sitt hjem her skal få et vakkert og godt sted å bo. 

Jon H. Støre

"Team Støre" fra venstre: Jon Grasdal, Gunvor Thorsen, Håvard Wallin, Janne Hillmann, Nina Tvete, Nicholas Oslington, Karina Eriksen, Helene D. Andersen, Jon H. Støre og Margrethe Munthe Magnus.